Sagoyoga

för barn 3-10 år


 

Söker ni efter ett nytt sätt att involvera barn i sagans värld? Vill ni bidra till ett ökat välbefinnande och härlig samvaro mellan människor? Sagoyoga är en utmärkt metod att nå allt det härliga!

Vi erbjuder sagoyoga till framförallt offentliga verksamheter som vill få in yogan för barn i sin verksamhet. Utgångspunkten är att barnen ska få en fin stund tillsammans och vi tar gärna in önskvärt tema som passar i er verksamhet.

Yoga på bibliotek

YogaSaga erbjuder sagoyoga på bibliotek där böckernas värld öppnar upp till ett nytt sätt att förena yoga och sagan. Under sagoyogapasset läser vi en saga och gör passande yogapositioner till. Yoga på bibliotek är en fantastisk möjlighet att öppna yogans värld för alla, oberoende av samhällsklass eller kulturell bakgrund. Se gärna nederst på sidan för ett typisk upplägg på ett pass.

Workshops

Är ni intresserade av att veta mer kring yogans fördelar och hur ni på ett enkelt sätt kan väva in det i er verksamhet? YogaSaga erbjuder skräddarsydda workshops där ni får ta del av yogans grunder; en introduktion i yogans filosofi och grunderna till enkla övningar och positioner. Filosofin och positionerna anpassas sedan till era specifika förutsättningar och vi hittar enkla pass för er att själva använda er av i er verksamhet.  Detta upplägg passar fint för förskolor och skolor där pedagogerna själva är intresserade av yoga och vill få med yogan ini barnens verksamhet. Välkommen med er förfrågan!

Yoga i andra verksamheter

Yoga på museum, förskola, ridskola, parklek eller för barn med funktionsvariation? Allt är möjligt och vi anpassar gärna sagoyogan till era specifika förutsättningar och teman. Hoppas vi ses!

sagoyoga_marabouparken

SagoYogapassets upplägg

Yogapasset byggs upp kring ett tema och vi gör yogapositioner som väver fint ihop med temat. Passet inleds med att barnen får fundera över vad yoga är och så får de träffa YogaSaga. Alla pass avslutas med avslappning och/eller yogamassage. Yogaresan däremellan är unik för varje tillfälle då den anpassas till gruppens förutsättningar.

Exempel på klassens uppbyggnad:

Introduktion och samling                                                                                                        Namnlek kring tema                                                                                                          Yogaresa där vi gör olika yogapositioner tillsammans (ibland gör barnen och vi vuxna olika övningar)                                                                          Avslappning/Sagomassage

Se kommande sagoyogapass här

Intresserad av referenser? Klicka här

 
yogasaga_bg.jpg